Sprangprojecten

Door de jaren heen heb ik de nodige werkstukken gemaakt. Van een aantal werkstukken heb ik foto’s in een album geplaatst Een aantal werkstukken heb ik wat uitgebreider gedocumenteerd. Deze hebben een verslag op een eigen pagina.


lanula
Beenwindsels

Op de volgende pagina staat een beschrijving van de beenwindsels die ik heb gemaakt.


trui_af
Trui

Mijn eerste zelf gesprangde trui! Gebaseerd op een voorbeeld uit het boek: “Sprang-Egyptisch vlechten”, van Fenny Nijman.


babytrui
Babytrui

En als je het in het groot kan, moet het in het klein toch ook lukken? Hier een beschrijving van het tweede babytruitje dat ik heb gemaakt.


mutswitklaar
Muts

Een replica van een ijzertijdmuts. Naast het maken van simpele banden en kleine tasjes, was dit mijn eerste serieuze project


haarnetje-af
Haarnetje

Een klein werkje voor als de muts iets te moeilijk is, is het haarnetje.


rozeaf
Tassen

Zoals ik al heb vertelt, heb ik behoorlijk wat tassen gemaakt. Op deze pagina heb ik een aantal beschrijvingen van tassen verzameld, voor de liefhebber. Hoe het werkt Ik kan me voorstellen dat je natuurlijk ook wilt weten hoe je deze techniek uitvoert. Daarom heb ik een korte beschrijving gemaakt van de basissteek van het sprangen. Met deze tekst, aangevuld met de begeleidende foto’s kun je zelf aan de gang.

Wil je weten hoe dat sprangen nu gedaan wordt, kan je kijken op deze pagina waar een complete how-to staat.

 

1 reactie


  1. Vraagje, hoe bereken je het nodig aantal meters draad nodig voor een project?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.