Baby trui

oranje-truiNadat ik mijn eerste trui ooit had gemaakt, een oranje kindertrui en iets later mijn eerste grote trui waarvan je op de site ook een beschrijving kunt vinden, vond ik het tijd voor een babytrui. Het principe is gelijk aan een gewone trui alleen kleiner uitgevoerd.
Het eerste babytruitje dat ik maakte had de nodige voeten in aarde. Hoe breed moeten die mouwtjes? En hoe lang moet dat lijfje? Je moet natuurlijk rekening houden met de rekbaarheid van de techniek dus het is soms een beetje gokken. De eerste mouwtje waren dan ook te kort en te breed terwijl de tweede poging super smalle mouwtje opleverde. Bij de derde poging had ik het eindelijk goed.


babytruiregenboog
Vrienden

Dit truitje heb ik gemaakt voor vrienden die net een prachtig dochtertje hadden gekregen. Als medevikingen was het een zeer toepasselijk cadeau. Een tweede babytruitje werd op dezelfde manier gemaakt, voor een zwangere vriendin. Bij het maken van dit truitje zijn een aantal foto’s gemaakt.


babytrui_op_raam
Op het raam

Hier zie je duidelijk hoe het truitjes is opgezet op het raam. De mouwen worden later bevestigd door twee extra touwen te spannen en de draden voor de mouwen hier aan vast te maken.


detailbabytrui
Mouwen

Als je de mouwen gaat vlechten en je komt bij het lijfje, vlecht je gewoon door. Hierdoor worden de mouwen en het lijfje als een geheel gevlochten en ontstaat dus een trui zonder naden.


babytruidetail
Hals

De halsopening wordt ook hier gemaakt door gewoon een splitsing te laten vallen in het midden van de sprang.


babytrui
Details

Vooral een babytruitje vraagt om enige lieve details zoals een bloemetje of een gaatjes/ stokjes patroon. Hier heb ik een en ander afgewisseld, zo zitten er meerdere bloemetjes in het truitje en zitten er o.a. op de mouwen gaatjes.


truiaan
Renee

En hier zie je het eind resultaat gedragen door de eigenaar van het truitje: Renee.


sprang-truitje
Mara

Renee’s truitje past haar niet meer. Nadat Mara was geboren kregen we hem terug en zoals je kunt zien op de foto hieronder zag ze er super schattig uit in haar eerste sprangtruitje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.