Levende geschiedenis (Delete?)

reenactment_01
Op de vierde oktober 2001, hebben een groep vrienden met een gedeelde passie de Viking Vereniging Byfrost (Uitgesproken Buufrost) opgericht. We proberen het dagelijkse leven van de gewone mensen te laten zien in de noordelijke regionen van Nederland, gedurende de vroege middeleeuwen (800-1000 nC). Dit gebied stond bekend als Frisia.
De mensen uit Frisia hadden door o.a. de handel contact met bewoners van andere kustgebieden langs de Noordzee waardoor er een uitwisseling was tussen deze plaatselijke culturen, ook met de vikingen.


reenactment_02
Openlucht Musea

Dit alles laten wij zien door mee te doen met shows zoals de Vikingshows in het Archeon in Alphen aan de Rijn en H.O.M.E. (Historisch Openlucht Museum Eindhoven). Op sommige weekenden kan je leden van Byfrost tegenkomen op Landgoed de Schothorst in Amersfoort.


reenactment_03
Tentenkamp

We zetten een tentenkamp op, laten het publiek zien welke kleding de mensen droegen, wat voor eten ze aten en welke ambachten ze uitvoerden. Dit doen wij dus allemaal in het echt. Zo laten wij het dagelijks leven van toen herleven en proberen antwoorden te vinden op de vele vragen die men over deze periode heeft levende geschiedenis is dan ook een soort experimentele archeologie.


reenactment_04
Vrienden onder elkaar

Bovendien is het een interessante manier van ontspannen en relaxen met goede vrienden. Vooral als het publiek naar huis is, de kampvuren branden en de mede rijkelijk vloeit.


reenactment_06
Crafts

Als leden van Byfrost hebben we veel ambachtslieden ontmoet en veel geleerd over hun technieken. Sommige hebben wij ons eigen gemaakt zoals het naaldbinden, sprangen, wol verven, mede maken en een aantal weeftechnieken om een aantal te noemen. Anderen technieken zijn gewoon erg cool.

Dit filmpje geeft een hele leuke indruk van de gevechtshows op het grote vikingweekeind in het Archeon in 2006.

H.O.M.E het Historisch Openlucht Museum Eindhoven.

[:en]

We’re sorry, this page is not available in English yet.

[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *