Geschiedenis

Vanuit ons werk en onze hobby zijn wij erg geïnteresseerd in geschiedenis. Dit kan onze familie geschiedenis betreffen, maar ook onze activiteiten binnen het wereldje van de levende geschiedenis.

Familiegeschiedenis

Wij hebben aardig wat onderzoek gedaan naar onze familiegeschiedenis. Op de volgende paginas kan je van alles vinden over onze stambomen en waar dit allemaal heen kan leiden.

kruisboogschutter_gezichtDrents Museum

Blue werkt in het Drents museum. Buiten dat dit museum qua gebouwen zelf een rijke geschiedenis heeft, zijn veel tentoonstellingen zijn te mooi om hier niet genoemd te worden. Hier willen we natuurlijk ook de nodige aandacht aan besteden.

tollundman1Veenlijken in Europa

De geschiedenis van Noord(west) Europa was voor een groot gedeelte bedekt door lagen veen. De afgelopen honderden jaren is dit veen afgegraven voor turf die dat diende als brandstof. Naar het was niet alleen turf wat opgegraven werd. Hier volgen een aantal pagina’s over wat er allemaal nog meer omhoog is gekomen.

Levende geschiedenis

Wij zijn van mening dat geschiedenis niet uit een boekje is te leren. Wij houden ons daarom veel bezig met levende geschiedenis. Wij laten voor verschillende (openlucht)musea zien hoe het leven van de normale burger was in de vroege middeleeuwen. Wij zetten dan een ‘compleet’ kamp op inclusief tent en keuken en demonstreren oude textiele werkvormen als sprang en naaldbinden.

Historische vorstenhuizen

Voor stichting oud oranje, lopen wij regelmatig mee met historische kostuumshows. Als bij een modeshow showen een groot aantal Historische koningen en koninginnen vanuit heel Europa de mode van vroeger tijden, deze kostuums zijn allen zo waarheidsgetrouw mogelijk nagemaakt gebaseerd op oude schilderijen/afbeeldingen en beschrijvingen. Soms worden deze shows speciaal opgehangen aan historische gebeurtenissen zoals het bezoek van Lodewijk Napoleon aan Assen en Ootmarsum.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.