Voorbereiding

Het grootste staatsbezoek aller tijden

Zaterdag 14 juni 2008 in Baarn.

roccoccopruik

De voorbereidingen

Natuurlijk vergt een show als dit een lange periode van voorbereiding. Als modellen zien we alleen het laatste stukje van deze lange periode. Tegen de tijd dat wij er bij komen zijn bijvoorbeeld alle kostuum al gemaakt, met de hand en gebaseerd op oude afbeeldingen. Rekken vol met de meest prachtige kostuums!

kledingrek
kronen

Maar ook de kronen zijn allemaal zelf gemaakt door de mensen van Stichting Oud Oranje evenals vele andere sierraden..

En waren uiteraard veel pruiken nodig die niet alleen qua kleur moesten kloppen, maar ook in de juiste historische stijl gekapt moesten zijn.

pruiken
pruikberengaria

Hier de pruik van Berengaria van Navarro tussen de pruik van Marie Antoinette en de huisjesmuts van Catharina van Aragon. Blue noemde haar pruik om duidelijke redenen de Pocahontaspruik …

De passessies waren voor ons de eerste keer dat we de kostuums zagen en dat is elke keer weer indrukwekkend. Hier een detail van de jurk van Elisabeth van Engeland. Elk pareltje is met de hand vastgezet.

detailelisabeth

ronaldpassen

Ronald mocht als eerste zijn kostuum passen. Het was vooral spannend of het kuras een beetje paste en hoe zwaar het nu precies was. Ronald moest er tenslotte wel een hele dag mee kunnen lopen.

Wel even wennen om van die manchetten te dragen en dan dat lieve kanten kraagje. Op de achtergrond staat de jurk van Elisabeth.

passen-is-wachten

sjerp

Een uiteraard oranje sjerp maakt Ronald als Frederik Hendrik helemaal af.

Tijdens een eerdere Koninginnenshow had ze het pak van Cristina van Zweden gedragen en had daarna gevraagd of ze de volgende keer weer een mooie jurk aan mocht. Hier een detail van de mantel.

mantelberengaria
gordelberengaria

Die wens was ruimschoots vervuld met de jurk van Berengaria van Navarro. Blue was vanaf de eerste passessie helemaal verliefd op haar jurk. Hier de bronzen gordel die om haar middel werd gedragen.

Een bronzen armband met hier de ook bronzen ketting maakte het geheel samen met natuurlijk de kroon helemaal af.

ketting

eindresultaat

Hier Blue en Martijn als Berengaria en Richard Leeuwenhart. Hier nog zonder pruik maar verder helemaal compleet.

Tijdens de passessie kregen we natuurlijk niet alleen een idee van onze eigen kostuums, maar ook van die van anderen. Hier bijvoorbeeld Catharina van Aragon die gelijk met ons een passessie had.

CatharinavanAragon

Catharinamouw

Aangezien we zelf onze camera mee hadden konden we ook foto’s maken van deze kostuum en van vooral de details zoals hier de mouwen van Catharina.

Ook Hendrik de VIII van Engeland was aanwezig bij deze passessie. Hem kom je ook tegen in de filmpjes die je helemaal onderaan deze pagina vindt.

hendrikVIII

HendrikVIIImouw

Ook hier nog een detail opname van de mouwen.

Filmpjes

Pas-sessie met Elisabeth van Oostenrijk (Sissi).

Pas-sessie met Hendrik VIII en Victoria van Engeland.

Pas-sessie met Hendrik VIII en Victoria van Engeland (vervolg)

Pas-sessie met Christina van Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *