Openlucht MuseaOpen Air Musea

reenactment_01Op de vierde oktober 2001, hebben een groep vrienden met een gedeelde passie de Viking Vereniging Byfrost (Uitgesproken Buufrost) opgericht. We proberen het dagelijkse leven van de gewone mensen te laten zien in de noordelijke regionen van Nederland, gedurende de vroege middeleeuwen (800-1000 nC). Dit gebied stond bekend als Frisia. De mensen uit Frisia hadden door o.a. de handel contact met bewoners van andere kustgebieden langs de Noordzee waardoor er een uitwisseling was tussen deze plaatselijke culturen, ook met de vikingen.

reenactment_02Dit alles laten wij zien door mee te doen met shows zoals de Vikingshows in het Archeon in Alphen aan de Rijn en H.O.M.E. (Historisch Openlucht Museum Eindhoven). Op sommige weekenden kan je leden van Byfrost tegenkomen op Landgoed de Schothorst in Amersfoort.

reenactment_03We zetten een tentenkamp op, laten het publiek zien welke kleding de mensen droegen, wat voor eten ze aten en welke ambachten ze uitvoerden. Dit doen wij dus allemaal in het echt. Zo laten wij het dagelijks leven van toen herleven en proberen antwoorden te vinden op de vele vragen die men over deze periode heeft Reenactment is dan ook een soort experimentele archeologie.

reenactment_04Bovendien is het een interessante manier van ontspannen en relaxen met goede vrienden. Vooral als het publiek naar huis is, de kampvuren branden en de mede rijkelijk vloeit.

reenactment_05We hebben een aantal foto’s die je een idee geven over hoe een show er uit ziet.

reenactment_06Als leden van Byfrost hebben we veel ambachtslieden ontmoet en veel geleerd over hun technieken. Sommige hebben wij ons eigen gemaakt zoals het naaldbinden, sprangen, wol verven, mede maken en een aantal weeftechnieken om een aantal te noemen. Anderen technieken zijn gewoon erg cool.

Meer weten?
Youtube

H.O.M.E het Historisch Openlucht Museum Eindhoven.

Archeon (Alphen aan de Rijn)

Links

Een aantal beschrijvingen van musea waar we regelmatig te vinden zijn kan je via onderstaande links vinden:


We’re sorry, this page is not available in English yet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.