Het schoenmakershuis

[:nl]

20062009011Het huisje dat wij tijdens ons verblijf ’thuis’ mochten noemen, is het schoenmakershuisje. ‘Huisje’ omdat het wat kleiner is dat de meeste huizen in dit gedeelte van het park dat Ribe anno 850 voorsteld. Het is, (zo wordt ons steeds verteld het meest populaire huisje bij onze vikingmaatjes.


20062009012
De houtwerkplaats

Je ziet dat er achter het huisje nog een gebouw staat. Dat is de houtwerkplaats. De jongens van de houtwerkplaats maakten ons elke ochtend op tijd wakker want ze beginnen al om 7 uur. Kijk, dat heet toewijding.


interieur
Als je binnen komt…

Als je binnenkomt, is dit het eerste uitzicht. Uiteraard staan er op deze foto veel van onze eigen spullen. Zo proberen alle mensen die hier tijdens de zomer verblijven om het huisje zo mooi mogelijk aan te kleden.


tafelmetschoenen
Aankleding

Het wandkleed en de schoenen aan het plafond zijn uiteraard niet van ons. Het huisje is uiteraard al ingericht, wij vullen alleen maar aan. De schoenen van de schoenmaker hangen trouwens aan het plafond zodat eventuele muizen er geen gaten in kunnen knagen.


beddestee
Beddestee

Achter de gordijnen in het achterste deel van het huis zitten beddestee verstopt. De koeienhuiden en schapenvachten waar we op sliepen, lagen bij aankomst heerlijk op ons te wachten. En dat slaapt lekker op schapenvacht!


vuurplaats
Vuurplaats

De vuurplaats in het schoenmakershuis hebben we weinig gebruikt. De afvoer van de rook ging niet helemaal goed. De helft van de rook besloot om niet via het rookgat het huis te verlaten, maar via de deur!


vuurplaatsverlicht
Vuurplaats ’s avonds

’s Avonds konden we de kandelaren in het huis gebruiken als leeslampje. Samen met de houten kandelaars was het zo erg knus ins ons huisje.


tafeltjeverlicht
Best donker

Die kandelaars waren ook wel nodig. Er zitten een paar kleine raampjes in het huis maar veel licht komt er niet binnen. Zo is deze foto gemaakt terwijl het buiten duidelijk nog licht was.


tafeltjeverlicht
Maar zo gezellig!

Dat heeft zo zijn nadelen natuurlijk maar het is wel heel gezellig met al die vlammetjes in huis!

Mocht je het VikingeCenter bezoeken en loop je het schoenmakershuisje binnen, groet het huisje dan maar van ons. We zullen het zeker terugzien!

[:en]

We’re sorry, this page is not available in English yet.

 [:]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.