Dag 1 (14-07-2008)

[:nl]


vaandel
Palster ende Scerpe ~ Dag 1

Een pelgrimage van Aduard naar Aken.  Maandag 14 juli, de langverwachte vertrekdag van Palster ende Scerpe, vertrekpunt: Aduard, Groningen.


voor-museum
De groep

In het kloostermuseum te Aduard verzamelden zich op maandag 14 juli 2008 een groepje pelgrims om zich te wagen aan een pelgrimstocht van Aduard naar Aken, geheel in middeleeuwse stijl.


dienst
Dienst

Eerst werd er in de kerk van Aduard een speciale dienst gehouden voor deze groep bijzondere Pelgrims.


dienstSylvia
Deelnemers

Hier pelgrim Sylvia tijdens de dienst. Een mooie bezinningsvolle start van hopelijk een even mooie en bezinningsvolle pelgrimage.


kaars
Kaars

De hier ontstoken kaars zal met de pelgrims mee reizen en elke avond hun kamp even verlichten.


zegeningspullen
Palster ende Scerpe

Zoals op de site van Palster ende Scerpe wordt uitgelegd: Palster ende scerpe staat voor “Staf en tas”, twee van de meest kenmerkende attributen van de pelgrim. In de Middeleeuwen was het voor iedereen duidelijk dat degene die een lange staf en een schoudertas meedroeg een pelgrim was.


zegening
Zegening

De palsters en scerpen van de pelgrims werden tijdens de dienst ook gezegend, evenals de pelgims zelf.


zegening1
Gezegend en wel

Gezegend en wel zijn de pelgrims echt klaar op op pad te gaan.


afscheid
Afscheid

Al snel was het echt tijd voor afscheid van familie en vrienden. Hopelijk dat iedereen elkaar over drie weken terug ziet in Aken!


de-eerste-meters
De eerste meters

De eerste meters van de pelgrimage werd de groep begeleid door de achterban die meeliep tot aan de dorpsgrens van Aduard om de groep uit te zwaaien.


interview
Interview

Bij de dorpsgrens van Aduard werd nog even gewacht met het vertrek, om de media te woord te staan.


daar-gaan-ze
Daar gaan ze…

En toen was het echt tijd om drie weken lang, elke dag iets dichter bij het einddoel Aken te komen. Daarmate de Pelgrimage vorderde heb ik de pelgrims op een aantal dagen kunnen ontmoeten en fotograferen. Van de tweede dag van de pelgrimage vind je hier ook een verslag. Even doorklikken dus als je wil weten hoe het verder gaat. En neem vooral eens een kijkje op hun eigen site, waar je nog veel meer informatie kunt vinden over dit bijzondere project.

[:en]

We’re sorry, this page is not available in English yet.

[:]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.