[:nl]Verhalen vertellen[:en]Verhalen[:]

[:nl]


wassili-de-geluksjongen-04Een verhalenverteller is een tovenaar

Die geschiedenisleraar op school die zo mooi kon vertellen, oma die vertelde over vroeger: Als mensen goed vertellen, onthoud je hun verhalen.
Het gaat dan ook niet om de verteller: het gaat om het verhaal! En goede verhalen moeten verteld worden…
In een tijd vol beelden, waar wij zelf niet meer hoeven te fantaseren of verbeelden, is het zeldzaam geworden om samen met anderen te luisteren naar een spannend verteld verhaal of te genieten van een verhaal dat je doet bulderen van het lachen of doet huilen van ontroering.


Juffer van EchtenVerhalen om door te geven.

Door onze geschiedenis heen hebben mensen altijd verhalen verteld, van generatie op generatie. Zo gaven we onze goden- en helden verhalen, onze geschiedenis en legenden en wijze lessen door aan de volgende generatie.
En daar ligt ook mijn persoonlijke voorkeur, bij het vertellen van verhalen van vroeger, mythologische verhalen, lokale legenden en oude maar ook nieuwe sprookjes.

wassili-de-geluksjongen-01Oude en nieuwe sprookjes.

Het vertellen van sprookjes is een eeuwen oude traditie. In dit tijdperk van televisie en tekenfilms zijn veel sprookjes veranderd in de vriendelijke Disney versie. Welk kind weet nog dat de kleine zeemeermin aan het einde van het verhaal veranderd in zeeschuim? Het zijn de originele en vaak onbekende versies die ik graag vertel, soms gruwelijk maar vaak ook grappig, spannend en ontroerend.


verhalen lang geledenVerhalen van lang lang geleden:

Lang, lang geleden leefde er eens…. Zo beginnen veel sprookjes. Maar er zijn tijden geweest, lang, lang geleden waarover geen verhalen bewaard zijn gebleven. Niemand weet nu nog welke verhalen de mammoetjagers elkaar vertelden.
Maar onze fantasie en verbeeldingskracht kan ons meevoeren naar deze lang vervlogen tijden.


drentse verhalenDrentse volksverhalen

Er zijn van die mooie spannende volksverhalen die alleen in die ene streek of dat ene dorp verteld werden omdat de gebeurtenissen uit het verhaal op die plek waren voorgevallen Veel van deze verhalen zijn al vergeten, slechts een aantal zijn er bewaard gebleven.
Graag vertel ik deze oude (en soms ook nieuwe) verhalen over de gevaren van de woeste gronden en het mysterieuze veen.


bluemetkaarsNoorse Mythologie

Natuurlijk nemen de verhalen uit de Noorse Mythologie een bijzonder plaats in binnen mijn verhalenrepertoire. Vanuit onze activiteiten binnen het wereldje van de levende geschiedenis kan het niet anders dan dat er een aantal goden en helden verhalen van de Vikingen verteld worden, uiteraard bij een vuur, desnoods bij het kleinste vlammetje…


Contact.

Ik kan ook op uw evenement of feest een mooi verhaal vertellen. Ik kom naar u toe met prachtige verhalen die zo nodig aangepast zijn aan uw evenement.

Als u meer wil weten, dan kan u altijd vrijblijvend via e-mail contact met ons opnemen

[:en]Hier komt een verhaal over verhalen[:]

1 reactie


 1. Ha Blue,

  Ik heb geen mailadres van je, maar dit werkt, als het goed is, ook.
  Ik heb nagedacht over de Nacht van Mythen en legenden en ik heb
  besloten max. 7 keer mijn verhaal te vertellen. Dit vind ik al behoorlijk
  veel. Ik heb een korter verhaal dan vorig jaar, max. 7 minuten.

  De avond beging om 19.00 uur, ik ga er vanuit dat bezoekers niet eerder
  dan 19.30 voor mijn neus staan.
  De laatste ronde zou voor mij om 22.30 zijn (de avond duurt tot 23.00 uur).
  Een keer per half uur, dat vind ik genoeg, kan ik tussendoor op adem komen
  en wat drinken.

  Ik heb geen idee wat tot nu toe de plannen zijn van het HC. De flyer is er al wel.
  Wat hier boven staat, stuur ik vandaag of morgen als voorstel naar Nadine; dit is wat ik te bieden heb. En dan merk ik vanzelf wel hoe en wat er het e.e.a. gerealiseerd gaat worden.

  Ik ben benieuwd naar jouw plannen ! En jouw verhaal natuurlijk, maar dat wordt nog een paar weekjes wachten, zo ik al een verhaal te horen krijg op de avond zelf.

  Goed weekend verder,

  Groet,

  Yvonne

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.